Hiihtoratsastustapahtuma 22.2.2015




Hiihtoratsastustapahtuma su 22.2.2015  alk. klo 13.00
Pirholan tallilla, osoitteessa Vihantaniementie 53, Rautjärvi

Tervetuloa Rautjärven seudun hevosurheilijat ry:n järjestämään hiihtoratsastustapahtumaan! 

Tapahtumassa on tarjolla leikkimielisten tosikkojen taidonnäytteitä ja mahalaskuja hiihtoratsastuksen merkeissä. Aika otetaan, virhepisteitä ei anneta. Parhaalla puvulla pelastaa paljon! Vauhtia, iloista meininkiä ja mahtavia hiihtoratsukoita tiedossa. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautuminen: osoitteeseen hevosurheilijat@gmail.com perjantaihin 13.2 mennessä.
Ilmoita hevosen, ratsastajan ja hiihtäjän nimet, sekä hiihtoratsukon nimi (toissa vuonna mukana olivat mm. Balleriinat, Muumit, Joulukulkue, Viidakon väkeä, Länkkärit, Keiju ja noita-akka). Jos ratsastaja, tai hiihtäjä on alaikäinen, tarvitsemme huoltajalta kirjallisen osallistumisluvan, joka pitää esittää paikanpäällä ennen starttia.

Lähtömaksu: Rahu ry:n jäseniltä 7e, muut 10e.
HUOM! Maksu menee sekä hiihtäjältä että ratsastajalta (eli 7+7, 10+10, 7+10 tai 10+7). Hevonen maksutta. Maksut maksetaan paikan päällä tasarahalla.

Rata: Rata on aurattu n. 1500-2000m pitkä rata. Mutkia on, esteitä ei. Tapahtuma sopii siis myös hyppypelkoisille.

Osallistuminen: Hevonen saa osallistua yhteen lähtöön, ratsastaja ja hiihtäjä niin moneen kuin kokevat voimiensa riittävän. Sama hiihtäjä tai ratsastaja saa olla mukana niin monessa eri kokoonpanossa kuin haluaa.

Muuta: Järjestäjillä on oikeus keskeyttää itselleen tai muille vaarallisen hiihtoratsukon suoritus. Hevosta tulee kohdella hyvin. Järjestäjä varaa oikeuden muutoksiin. Järjestäjä ei vastaa osallistujille tai yleisölle tai näiden välineille tai varusteille sattuneista vahingoista.
Huom! Pakkasraja tapahtuman järjestämiselle on -15C. Tarkista pakkanen aamulla Parikkalan kelikamerasta klo 10.  


Paikanpäällä on kanttiini josta saa pikkurahalla lämmintä juomaa ja makkaraa.

HUOLEHDI VAKUUTUSTURVASI KUNTOON JA HARJOITTELE  ETUKÄTEEN!


SÄÄNNÖISTÄ

Varusteet:

a) Hevonen: päävehkeet (oikeasti riittävät jarrut ja ohjaus), satula ja rintaremmi, josta valitsemallaan tavalla kulkeva(t) riittävän pitkä(t) (useampi metri) vetoliina(t) perässä vedettävän henkilön käsiin. Liina(t) on syytä kiinnittää hevosen lautasten päältä niin, ettei hiihtäjän onnettoman maakosketuksen seurauksesta aiheudu viattomalle hevoseläimelle kompastumisonnettomuutta. Hokkikengät riittävine hokkeineen liukastumisen estämiseksi on myös oltava.

b) Ratsastaja: Kypärä, turvaliiviä suositellaan, samoin turvajalustimia. Asu muuten vapaa mutta pakollinen.

c) Hiihtäjä: Kypärä, turvaliivi, suojalasit. Jokin suoja etumukselle on mukavuussyistä hyvä, varsinkin jos meinaa mennä kovaa. Sukset. Suksiksi lasketaan murtomaahiihtosukset, minisukset, lumilauta, telemarksukset, temppusukset, laskettelusukset yms. Järjestäjä (ja ensiapuhenkilökunta) suosittelee lämpimästi laskettelusuksia.

Huom! Suojavarusteiden riittävyys ja toimivuus on syytä kokeilla etukäteen!
Hiihtäjä on kovilla lentelevien paakkujen suhteen! On myös käytettävä järkeä suksien ja vauhdin yhteensovittamisessa. Vetoliinan kiertämisestä käden ympäri seuraa armotta diskaus. Vetoliinan pituus on syytä kokeilla etukäteen; liian pitkä menee sotkuun, liian lyhyen kanssa ei ehdi jarruttaa.

Parhaan hiihtoratsukon ratkaisee aika. Ainakin paras palkitaan, mahdollisesti myös muita sijoittuneita osallistujamäärän mukaan. PUKEUTUKAA PARHAIMPANNE MUKAAN, SILLÄ MYÖS PARAS PUKUKOKONAISUUS PALKITAAN!


LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN!

Rautjärven seudun hevosurheilijat ry