Kenttäratsastustapahtuma 5.9.2015

Rautjärven seudun hevosurheilijat ry järjestää 
kenttäratsastustapahtuman 
Pirholan Tallilla lauantaina 5.9.2015 alkaen klo 9.00

YLEISTÄ TAPAHTUMASTA, LUE HUOLELLISESTI KOKO
TAPAHTUMAKUTSU!

- Tapahtuma on tarkoitettu kaikille kenttäratsastuksesta kiinnostuneille lajia aloitteleville tai vasta siihen tutustuville, joten jokainen osallistuu tapahtumaan omalla tasollaan. Kaikki osallistujat mittelevät paremmuudesta keskenään, prosentit ja virhepisteet ratkaisevat.

- Mikäli ratsukko on kilpaillut jollain tasolla (esim. 80cm esteet tai heB koulu) on tapahtumaan osallistuttava kyseisellä tai vaativammalla tasolla.

- Jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. Järjestäjä ei vastaa osallistujille, hevosille, yleisölle tai omaisuudelle tapahtuvista vahingoista. Huolehdithan vakuutusturvasi kuntoon!

-Alaikäiseltä osallistujalta vaaditaan huoltajan kirjallinen suostumus, joka tulee esittää kilpailukansliassa ennen tapahtuman alkua.

- Tapahtumaan otetaan mukaan 15 ensiksi ilmoittautunutta ratsukkoa, jotka osallistuvat kaikkiin kolmeen osakokeeseen.

Vapaaksi jääneille paikoille voidaan ottaa mukaan myös yksittäisiin osakokeisiin osallistuvia ratsukoita (vain koulu- tai rataeste).

-Ilmoittautumalla tapahtumaan sitoudut noudattamaan tapahtuman sääntöjä ja järjestäjän ohjeistusta.

- Kaikkiin kolmeen osakokeeseen osallistuvan on osallistuttava ratsukkona (sama hevonen ja ratsastaja kaikissa osakokeissa).

- Sama ratsastaja voi osallistua haluamallaan määrällä hevosia. Sama hevonen voi osallistua korkeintaan kolmeen osakokeeseen.

- Tapahtumassa noudatetaan SRL:n sääntöjä soveltuvin osin.Ilmoittautuneet saavat tarkemmat säännöt sähköpostitse.

- Osallistumismaksu koko tapahtumaan on Rahun jäseniltä 30€, muilta 35€. Mahdollisille vapaille osakoepaikoille osallistumismaksu on Rahun jäseniltä 10€, muilta 15€/osakoe. Osallistumismaksu maksetaan etukäteen Rahun tilille, ilmoittautuneet saavat maksuohjeet sähköpostiin.

Maksu palautetaan peruutuksen yhteydessä vain lääkärin/eläinlääkärin todistusta vastaan.

- Lähtöjen varmistukset paikan päällä klo 9.00-9.30. Maastoesteradan näyttö jalan klo 9.30-10.00.
Kaikkien osallistujien oltava paikalla tällöin, sillä vain henkilökohtainen rataan tutustumisessa mukanaolo mahdollistaa osallistumisen maastoestekokeeseen.

- Joka osakokeen vähintään 3 parhaiten menestynyttä ratsukkoa palkitaan heti osakokeen päätyttyä.
Koko tapahtuman parhaiten menestyneen ratsukon palkitseminen ja mahdollisten muiden erikoispalkintojen jako tapahtuu välittömästi rataestekokeen palkintojenjaon jälkeen.

Tapahtuma on kolmeosainen:

1. Kouluratsastuskoe
2. Rataestekoe
3. Maastoestekoe

Ratsastajan on käytettävä CE-merkittyä turvakypärää kaikilla radoilla! 

1. Maastoesteradalla ratsastajalla on oltava turvaliivi ja turvakypärä, hansikkaat ja hihallinen paita, turvajalustimia suositellaan. Hevosen varustus SRL:n kilpailusääntöjen mukainen.

2. Este- ja kouluradalle osallistujilta toivotaan  SRL:n kilpailusääntöjen mukaista pukeutumista, tai muuten siistiä ratsastusasua. Esteradalle suositellaan turvaliiviä. Kannukset tai valekannukset tulee olla kouluradalla. Hevosen varustus SRL:n kilpailusääntöjen mukainen.

3. Maastoesterata on kaikille sama. Estekorkeus n. 50-70cm. Radan pituus 1000-1500m, nopeus 375m/min. Tehtävä on ihanneaikaratsastus ja tästä tarkemmin sähköpostissa ilmoittautuneille.

4. Koulurata ratsukon tason mukaan HeC:1 2000, HeB:0 ja HeA:10 2011

5. Esterata ratsukon tason mukaan joko 70cm, 80cm tai 90cm. Sama rata kaikilla korkeuksilla, kaikki kilpailevat samassa luokassa, aika ja virhepisteet ratkaisevat. Arvostelu A.2.0

6. Verryttely tapahtuu ryhmissä kentällä (koulu- ja esteratsastusosuuksien yhteydessä myös harjoitusraviradalla).

7. Pisteyttäminen. Jokaisen osuuden paras saa 40 p, toinen 35p, kolmas 30p, neljäs 25p, viides 20p, kuudes 15p seitsemäs 10p, kahdeksas 5p, yhdeksäs 4p, kymmenes 3p, yhdestoista ja siitä seuraavat hyväksytyn tuloksen saaneet 2p.

8. Tasapisteissä maastoesteosuus ratkaisee. Seuraavana ratkaisee esteosuus ja lopuksi kouluosuus.

9. Kokonaistapahtuman parhaiten menestynyt ratsukko palkitaan kiertopalkinnolla, ruusukkeella ja esinepalkinnolla. Muut sijoittuneet palkitaan ruusukkein ja esinepalkinnoin. Lisäksi jokaisen osa-alueen kolme parhaiten menestynyttä ratsukkoa palkitaan ruusukkein ja esinepalkinnoin. Mikäli osanottajia on runsaasti, voidaan osakokeissa palkita useampia.

10. Hevosen hyvinvoinnista tulee huolehtia koko tapahtuman ajan! Järjestäjällä on oikeus sulkea ratsukko pois tapahtumasta mikäli hevosen hyvinvointi esim. ontumisen, uupumuksen tms. syyn vuoksi sitä vaatii.

Ilmoittautumiset osoitteeseen: hevosurheilijat@gmail.com

Ilmoittautumisaika alkaa Sunnuntaina 16.8. klo 21.00 ja päättyy
maanantaina 31.8. klo 18.00

HUOMATKAA, ETTÄ TAPAHTUMASSA ON RAJOITETTU 
OSALLISTUJAMÄÄRÄ!

Koko tapahtumaan (kaikki osakokeet) ilmoittautumiset ovat etusijalla ja menevät yksittäisiin osakokeisiin ilmoittautumisten edelle. Yksittäisiin osakokeisiin otetaan ratsukoita jos paikkoja jää.

Ilmoittautuminen kannattaa kuitenkin tehdä vaikka vielä aivan ilmoittautumisajan loppuminuuteilla joko kokonaistapahtumaan tai yksittäisiin osakokeisiin, paikkoja voi olla vapaana!

Jälki-ilmoittautumisia voidaan ottaa mahdollisuuksien ja osallistujamäärärajojen puitteissa vastaan.
Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden ottaa tai olla ottamatta jälki ilmoittautumisia vastaan.

Kaikkiin ilmoittautumisiin vastataan. Lisätiedot, yms tiedustelut yllä olevasta osoitteesta. Ilmoittautuneille lähetetään kilpailijatiedote ja maksuohjeet. Osallistumismaksun palautus vain eläinlääkärin-/lääkärintodistusta vastaan.


Ilmoittautuessasi mainitse seuraavat asiat:

- ratsastajan nimi ja ikä - hevosen nimi, ikä rotu, sukupuoli ja jotain mukavaa yhteisestä kokemuksestanne
- kouluratsastusluokka ( HeC, HeB vai HeA)
- esteratsastusluokka (70 cm, 80cm vai 90cm)
- jos osallistut vain johonkin osakokeeseen, ilmoita mihin osallistut sekä taso.
- mahdolliset suorituksiin vaikuttavat terveydelliset seikat (ratsastaja tai hevonen, käsitellään luottamuksellisesti).

HUOM! Tarkista, että kerrot ilmoittautumisessasi kaikki tarpeelliset tiedot oikein. Puutteellisin tai tahallisesti väärin tiedoin ilmoittautumista ei voida ottaa vastaan.

Lämpimästi tervetuloa tapahtumaan!

Muista jättää tosikkomieli ja kireä pipo kotiin, pääasioina ja etusijalla ovat hauskanpito ja hienosta hevosurheilusta nauttiminen, lajiin tutustuminen sekä kilpakumppanien kannustaminen!

Järjestäjä varaa oikeuden muutoksiin.